یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد جامعه را در سنین مختلف درگیر می کند آرتروز زانو می باشد. این مشکل به دلیل از بین رفتن و یا تجزیه شدن غضروف های بین مفاصل ایجاد می گردد. یکی از بهترین راه های درمانی برای مشکل آرتروز زانو استفاده از زانو بند طبی برای آرتروز می باشد. در این مقاله از درمان مدیکال به صورت کامل شما را با آرتروز زانو آشنا خواهیم کرد و روش های درمانی آن مانند استفاده از کفش طبی، فیزیوتراپی، زانو بند طبی برای آرتروز، سرما درمانی و گرما درمانی را به شما توضیح خواهیم داد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را با شما در میان بگذاریم.
آرتروز چیست؟
آرتروز (آرتریت) یک بیماری التهابی است. این مشکل زمانی به وجود می آید که غضروف میان مفصل ها تجزیه شده و از بین رفته باشد. در این صورت استخوان ها روی هم ساییده شده و ایجاد درد می کنند. آرتروز یک بیماری پیشرونده است و 5 مرحله دارد. مراحل این بیماری شامل مرحله اولیه، ثانویه، دژنراتیو، التهاب و عفونی می باشند. البته این بیماری اغلب در سنین بالای 50 سال رخ می دهد.
غضروف ها نقش روان کننده را برای مفاصل بازی می کنند و چون ماهیتی لغزنده دارند باعث می شوند مفصل ها به راحتی حرکت کنند. اما با توجه به اینکه غضروف ها رگ ندارند و عملیات خون رسانی به آنها انجام نمی شود؛ در صورت آسیب دیدن ترمیم نمی شوند. بافت غضروف ها فاقد عصب است؛ بنابراین روند تحلیل رفتن غضروف ها بدون درد و علائم است. در نتیجه فرد اطلاعی از این بیماری خاموش ندارد و با حرکت های نادرست به روند این بیماری سرعت می بخشد.
افزایش سن، وزن بالا، تغذیهی نامناسب، عفونت، تحرک زیاد، آسیب دیدگی های قبلی مانند شکستگی، پارگی رباط و همچنین بی تحرک بودن عضو برای مدت طولانی از مهمترین عوامل بروز آرتروز هستند. ساییدگی استخوان ها موجب بروز علائمی در فرد می شود. از جمله این علائم می توان به درد زیاد، تورم و التهاب، کاهش دامنه حرکت عضو و قفل شدن مفصل، صدا دادن و تق تق کردن استخوان ها و مغاصل و همچنین بی ثباتی و تغییر شکل مفصل اشاره کرد. هر یک از مفصل های بدن ممکن است دچار این عارضه شوند. به طور مثال مفاصل زانو، دست، ران و ستون فقرات مستعد این بیماری هستند.
آرتروز زانو یکی از شایع ترین انواع آرتروز است. زیرا تمام وزن بدن در زمان حرکت کردن و ایستادن روی زانوها است. آرتروز زانو به طور مستقیم بر زندگی فرد تاثیر می گذارد و باعث اختلال در تحرک و راه رفتن فرد می شود و همچنین بسیار دردناک است.
در شکل زیر زانوی سالم در مقایسه با زانوی مبتلا به آرتروز زانو را مشاهده می کنید.
روش های درمان آرتروز زانو:
آرتروز زانو توسط پزشک و با معاینات بالینی، آزمایش و تصویربرداری مشخص می شود. البته بیماری آرتروز درمان قطعی ندارد و فقط می توان با کمک برخی از روش ها درد را کاهش داد و علائم بیماری را کنترل کرد.
مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب، استفاده از کفش طبی، فیزیوتراپی، زانو بند طبی برای آرتروز، سرما درمانی و گرما درمانی و در برخی موارد جراحی از جمله روش های درمان آرتروز زانو و کنترل آن هستند. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جدیدترین روشهای درمان آرتروز زانو کلیک کنید.
کفش های طبی شوک های وارد شده به پا را جذب می کنند در نتیجه فرد احساس درد کمتری خواهد داشت. استفاده از زانوبند طبی برای آرتروز نیز بسیار مفید است؛ زیرا فشار وارد شده به زانو را کاهش داده و به دنبال آن درد نیز کاهش می یابد.
استفاده از زانو بند طبی برای آرتروز:
در صورت بروز آرتروز زانو؛ فشار وارد بر زانو از مرکز برداشته می شود و دیگر استخوان ها در یک راستا نیستند. به همین دلیل در یک سمت بر غضروف فشار زیادی وارد می شود. این فشار ممکن است بر قسمت خارجی یا داخلی زانو وارد شود و منجر به تغییر زاویهی ران و ساق پا شود. در نتیجه از همان قسمت غضروف دچار آسیب شده و تحلیل می رود. در این ناحیه استخوان ها بر روی هم ساییده می شوند و درد شدیدی احساس می شود.
یکی از روش های کاهش درد و جلوگیری از پیشرفت این بیماری؛ استفاده از زانو بند طبی برای آرتروز است. این زانوبندها فشار وارد بر زانوها را کاهش می دهند. در واقع با کمک زانوبندها، زاویه بین ساق پا و استخوان ران تصحیح شده و فشار وارد بر قسمت آسیب دیده نیز کمتر می شود.
بنابراین با استفاده از زانو بند طبی برای آرتروز؛ درد کاهش یافته و دامنه حرکتی مفاصل زانو افزایش می یابد. با تغییر زاویه مفصل زانو توسط زانوبند طبی، فضایی بین استخوان درشت نی و ران پا ایجاد میشود. این فضا باعث می شود استخوان ها روی هم ساییده نشده و از این طریق به تسکین درد و افزایش دامنه حرکتی زانو کمک میکند و از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند.
تشخیص محل آسیب دیدگی توسط پزشک و با کمک تصویربرداری انجام می شود. پزشک بر اساس محل آسیب دیدگی غضروف؛ زانوبند مناسبی را تجویز می کند. به این منظور دو نوع زانو بند طبی برای آرتروز وجود دارد. یک نوع زانوبند که نقش تخلیه کننده را داشته و وزن را از قسمت آسیب دیده بر می دارد. در واقع این نوع زانوبند، فشار وارد بر زانو را تعدیل می کند. نوع دوم زانوبندهای طبی؛ نقش حمایت کننده را دارند و از تمام قسمت های زانو حمایت و پشتیبانی می کنند؛ تا زانو عملکرد بهتری داشته باشد.
البته در اینجا باید ذکر کنیم که بستن زانو بند می تواند عوارضی را هم در پی داشته باشد که برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله عوارض بستن زانو بند را مطالعه نمایید.
قیمت زانو بند طبی برای آرتروز:
قیمت زانو بند طبی برای آرتروز به کیفیت، نوع و جنس آن بستگی دارد. یک زانوبند مناسب برای آرتروز؛ باید دارای سایز مناسب و جنس مرغوب باشد. وزن زانوبند نباید زیاد باشد و همچنین مانع از آزادی حرکت زانو نشود. در ضمن نباید لغزنده باشد و بتوان میزان فشار وارد بر زانو را نیز تنظیم کرد.
زانو بند طبی برای آرتروز هم به صورت پیش ساخته و آماده وجود دارد و هم به صورت سفارشی ساخته می شود. انواع زانوبندهای سفارشی قیمت بالاتری دارند. زیرا براساس قالبی که از فرد گرفته می شود؛ زانوبند ساخته می شود. گاهی اوقات برای تطبیق و هماهنگی بیشتر با زانو؛ زانوبندها با مفصل های دو محوره ساخته می شوند. این موضوع نیز در افزایش قیمت زانوبند موثر است. زانوبندهای سفارشی بسته به نوع پارگی دارای شل ساق و شل ران به صورت قدامی و خلفی هستند.
در فروشگاه تجهیزات پزشکی درمان مدیکال انواع مدل های زانو بند وجود دارد که شما کاربران عزیز می توانید محصولات را بررسی و مقایسه نمایید و بهترین انتخاب را داشته باشید. برای مشاهده انواع مدل های زانو بند طبی می توانید به لینک زانو بند طبی مراجعه نمایید.
زانوبند آرتروز اسپیلاوایزر:
زانوبند آرتروز اسپیلاوایزر یک نوع زانو بند طبی برای آرتروز است که برای درمان آرتروز زانو استفاده می شود. در این نوع زانوبند از امواج فراصوت برای درمان و همچنین کاهش درد و التهاب در ناحیهی زانو استفاده می شود. زمانی که امواج فراصوت به زانو تابانده می شوند؛ موجب لرزش و ارتعاش بافت های آسیب دیده می شوند. این اتفاق باعث می شود عضو گرم شده و خون رسانی به بافت آسیب دیده بیشتر شود؛ در نتیجه تورم و التهاب مفاصل کمتر می شود. با توجه به اینکه عامل اصلی درد، تورم مفاصل می باشد، با این کار درد زانو کاهش می یابد. در واقع این روش نوعی فیزیوتراپی به حساب می آید که توسط خود فرد و در منزل انجام می گیرد.
بهترین زمان استفاده از این زانو بند طبی برای آرتروز؛ موقع استراحت می باشد. زیرا در این زمان ها فعالیتی انجام می شود و زانوبند نباید در زمان راه رفتن یا حرکت استفاده شود. بهتر است هر بار به مدت دو ساعت از این زانوبند استفاده شود.
با استفاده صحیح از این زانوبند به مدت یک هفته می توان اثرات بهبودی را احساس کرد. هر چند بعد از گذشت تقریبا یک ماه، فرد احساس بهبودی می کند و تصور می کند نیازی به زانوبند آرتروز سپیلاوایزر ندارد؛ اما بهتر است استفاده از این زانو بند طبی برای آرتروز ادامه داشته باشد تا درد زانو دوباره برنگردد.
لازم به ذکر است که امواج مورد استفاده در این نوع زانوبند از نوع امواج فراصوت (اُلتراسونیک) بوده که طول موجی بالاتر از 20000 هرتز دارند. این امواج تاثیر مخربی بر بافت ها و عصب های بدن ندارند و در تجهیزات سونوگرافی نیز استفاده می شوند. زانوبندهای اسپیلاوایزر علاوه بر درمان آرتروز برای سایر بیماری هایی که منجر به درد در ناحیه زانو می شوند نیز مفید و موثر هستند. از جمله این بیماری ها می توان به نقرس، پارگی تاندون، در رفتگی، پارگی مینیسک، تومورهای استخوانی، پارگی رباط، روماتیسم، انواع التهاب و همچنین کیست بیکر و جراحی زانو اشاره کرد.
در پایان اگر این مقاله برای شما مفید بوده و تجربیاتی در این باره دارید، نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگران خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.