آموزشی

استفاده از قوزبند برای درمان قوز

استفاده از قوزبند برای درمان قوز

علل ایجاد قوز چیست؟

عده ای از افراد که به دلایلی دچار قوز می شوند، گزینه قوزبند برای درمان قوز را انتخاب می کنند. این افراد دچار مشکلات زیادی می شوند و از شرایط پیش آمده ناراحت هستند. پس بهتر است علت های به وجود آمدن این شرایط را بدانیم تا از بروز این اتفاق جلوگیری کنیم.

 

علت های ایجاد قوز متعدد می باشند. پس بهتر است قبل از آن که نیاز به قوزبند برای درمان قوز پیدا کنید، از علل این بیماری مطلع شوید. اولین علتی که می توان برای ایجاد قوز ذکر کرد، نامناسب و نادرست بودن حالت بدن است. ستون فقرات در قسمت تحتانی بدن قرار دارد و از گردن تا لگن هر فرد را شامل می شود. این قسمت به صورت طبیعی دارای کمی انحنا است. ولی برخی از عادت های نادرست موجب تغییر شکل این انحنا می شوند. برخی از این عادت های نادرست شامل: خم شدن بیش از حد هنگام انجام برخی از کارها است. این امر بروز قوز در ستون فقرات شما را به دنبال دارد.

 

یکی دیگر از علل به وجود آمدن قوز، مشکلات مادرزادی است. برخی از نوزادان با این مشکل به دنیا می آیند و مادرزادی دارای قوز هستند. گاهی نیز دیده شده است نوزادی که سالم به دنیا آمده، به دلیل عدم رشد صحیح، به مرور زمان دچار قوز شده و شکل ستون فقرات او از حالت طبیعی خارج شده است. تاثیر ژنتیک و وراثت در این عامل بسیار موثر می باشد.

 

پوکی استخوان نیز یک علت شایع در بین بزرگسالان است که استفاده از قوزبند برای درمان قوز را ضروری می سازد. شکنندگی استخوان ها یا همان پوکی استخوان موجب می شود مهره ها با سهولت بیشتری تغییر شکل دهند یا حتی جا به جا شوند. رفع پوکی استخوان می تواند کمک بزرگی برای درمان این بیماری باشد. در ادامه با درمان مدیکال همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد راه های درمان قوز در اختیارتان قرار دهیم.

بیشتر بخوانید:  قوز کمر چیست و روش های درمان قوز کمر

 

علل ایجاد قوز چیست؟

 

 

 

آشنایی با راه های درمان قوز:

قوزبند برای درمان قوز روشی موثر است. اما راه درمان قوز فقط به این روش ختم نمی شود. بلکه روش های متعددی جهت درمان و بهبودی وجود دارند. شاید گمان کنید با مراجعه به پزشک و مصرف دارو این مشکل به سرعت بهبود می یابد؛ اما اینگونه نیست. در صورتی که دچار قوز شوید و به پزشک مراجعه کنید، داروهایی برای شما تجویز می شود تا درد کمر یا پشت تان تسکین یابد. همچنین اگر علت قوز، پوکی استخوان تشخیص داده شود؛ پزشک معالج برای تقویت استخوان های شما دارو تجویز خواهد کرد. اما این دارو ها به تنهایی مشکل را حل نمی کنند.

بیشتر بخوانید:  دستگاه بخور چیست؟

 

انجام برخی از ورزش ها که توسط فیزیوتراپ توصیه می شوند، برای درمان قوز موثر هستند. البته روش های دیگری مثل استفاده از تحریک الکتریکی نیز وجود دارد که می تواند برای تسکین درد و درمان قوز راهی موثر باشد. در این روش که TENS نامیده می شود؛ از راه پوست تحریک الکتریکی صورت می گیرد تا مهره های ستون فقرات در جای درست خود قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: حرکات ورزشی برای قوز کمر

اولتراسوند روشی دیگر برای درمان قوز است. در این روش گرمای عمیقی به قسمتی که دچار قوز شده است وارد می‌کنند. این گرما گردش خون را افزایش داده و باعث می‌شود میزان خون بیشتری در قسمت مورد نظر جریان پیدا کند. این روند به افزایش انتقال مواد مغذی در ناحیه قوز منجر می شود. به این ترتیب درد تسکین می‌یابد.

 

شاید گمان کنید قوزبند برای درمان قوز موثر ترین راه است ولی درمان با دست نیز روشی مناسب و تاثیر گذار می باشد. به این روش منوال تراپی نیز می‌گویند. در این روش از طریق مالش سعی می‌گردد ستون فقرات و مهره ها به جایگاه اصلی خود بازگردند و شکل نرمال و طبیعی پیدا کنند. این روش نه تنها برای تسکین درد بلکه برای بهبود قوز نیز موثر می‌باشد.

 

آشنایی با راه های درمان قوز

 

 

آیا قوز انواع مختلفی دارد؟

وقتی استفاده از قوزبند برای درمان قوز را انتخاب کردید، بهتر است بدانید دچار چه نوع قوزی نیز شده اید. زیرا قوز انواع مختلفی دارد. در این قسمت به معرفی انواع قوز می پردازیم:

 

قوز وضعیتی:

این نوع قوز به دلیل عادت های اشتباهی که در بخش های قبلی ذکر کردیم، بروز می کنند. استفاده از کوله پشتی سنگین و نشستن های نادرست عامل اصلی این نوع قوز هستند. به همین خاطر به دانش آموزان توصیه می شود موقع نوشتن تکالیف، کمر خود را بیش از اندازه به سمت پایین خم نکرده یا از کوله پشتی های غیر استاندارد استفاده نکنند.

 

قوز وراثتی و ژنتیکی:

موقع شکل گیری جنین و رشد قسمت های مختلف بدن، برخی مشکلات ژنتیکی موجب بروز قوز در نوزاد می شوند. تحقیقات نشان داده این مشکل در هفته ششم تا هشتم اتفاق می افتد. شکل گیری نادرست مهره ها باعث تغییر شکل ستون فقرات و در نتیجه ایجاد قوز در نوزاد می شود.

بیشتر بخوانید:  بهترین ماسک برای بعد از بخور صورت چیست؟

 

قوز شوئرمن:

این نوع قوز مربوط به مهره های قسمت گردن است. وقتی قسمت های پیشین مهره ها نسبت به قسمت های عقبی مهره ها رشد آرام تری داشته باشند، این نوع قوز رخ می دهد. وقتی به تصاویر گرفته شده از ستون فقرات این افراد نگاه کنید؛ خواهید دید چند عدد از مهره ها به شکل مثلث هستند. این درحالیست که شکل نرمال مهره ها، مستطیلی می باشد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نکات و نحوه انتخاب قوزبند و مشاهده انواع مدل ها و  همچین لیست قیمت قوزبند روی لینک قیمت قوزبند کلیک کنید.

 

آیا قوز انواع مختلفی دارد؟

 

درمان افتادگی شانه با قوزبند:

قوزبند برای درمان قوز روشی مفید است که برای درمان افتادگی شانه ها نیز می تواند موثر باشد. در علم پزشکی به انحنای غیر طبیعی ستون فقرات کیفوز می گویند. در واقع کیفوز همان قوز است که در پزشکی درجه بندی دقیق آن مشخص می شود. به عبارتی دیگر، انحنای طبیعی ستون فقرات باید بین ۲۰ تا ۴۵ درجه باشد. کیفوز یا قوز وقتی رخ می دهد که میزان انحنا به بیش از ۵۰ درجه برسد. این مشکل برای فرم شانه ها نیز مسئله ساز می شود. یعنی نه تنها ستون فقرات شکل طبیعی خود را از دست می دهد بلکه شانه ها نیز حالت افتاده پیدا می کنند. این وضعیت علاوه بر ظاهر ناخوشایند در فرم طبیعی بدن، مشکلات دیگری نیز به همراه دارد. بروز این مشکل در نوجوانان و جوانان باعث کاهش اعتماد به نفس و گاهی افسردگی نیز می شود. پس انتخاب سریع روش درمانی می تواند کارساز باشد.

 

به کار گیری قوزبند برای درمان قوز و همچنین رفع افتادگی شانه ها، توسط متخصصین پیشنهاد می شود. زیرا بستن قوزبند به فرد کمک کی کند تا شانه های خود را صاف نگه دارد. شاید تا زمانی که فرد بیمار بر این موضوع تمرکز داشته باشد؛ بدون بستن قوزبند بتواند شانه های خود را صاف نگه دارد. ولی به محض فراموشی، مجددا شانه ها به حالت افتاده باز می گردند. به همین خاطر بستن قوزبند برای درمان قوز پیشنهاد می شود تا فرد در تمام مدت شانه های صافی داشته باشد. این نکته نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که استفاده از قوزبند برای درمان قوز در مراحل اولیه بروز این مشکل، می تواند به درمان سریع تر کمک کند.

 

عوارض استفاده از قوزبند:

افرادی که با دلایل ذکر شده، دچار قوز می شوند؛ باید از قوزبند برای درمان قوز استفاده کنند. مطمئنا از پزشک معالج درباره عوارض این موضوع سوال خواهید کرد؛ در این قسمت به بررسی عوارض استفاده از قوزبند خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید:  علت انحراف شست پا چیست؟

 

دقت داشته باشید خریداری و استفاده از قوزبند برای درمان قوز باید توسط متخصصین تجویز شود. اگر فرزند شما به صورت نادرست می نشیند، نباید به صورت سرخود و بدون مشورت پزشک برای او قوزبند تهیه کنید. بهتر است از همان کودکی به فرزند خود بیاموزید که به شکل درست بنشیند. نکته دیگر آنکه قوزبند برای شرایط حاد و هنگامی که مشکلات جدی رخ داده باشد، توصیه می شود. پس با مشاهده یک انحنای کوچک، فوری اقدام به بستن قوزبند نکنید. اصلاح سبک نشستن، خوابیدن و ورزش های مناسب، برای بهبود قوز توصیه می شوند. اما اگر وضعیت انحنای کمر و پشت شما طبق تشخیص پزشک حاد باشد، می توانید با بستن قوزبند برای درمان قوز اقدام نمایید.

 

پیشنهاد می کنیم مقاله قوزبند چیست را نیز مطالعه فرمایید.

 

مزایا و معایب استفاده از قوزبند:

از جمله مزایا استفاده از قوزبند، می توان به شکل گیری ستون فقرات اشاره کرد. در واقع وقتی قوزبند برای درمان قوز تجویز می شود؛ فرد با بستن آن به ستون فقرات و مهره های خود کمک می کند تا صاف و درست بایستند. در این صورت فرم شانه ها نیز به حالت نرمال برگشته و به مرور زمان ستون فقرات به شکل طبیعی خود نزدیک می شود. دقت داشته باشید اگر پزشک به شما بستن قوزبند برای درمان قوز را توصیه کند و شما به این موضوع دقت نکنید، بعد از مدتی دچار مشکلات قلبی و ریوی نیز خواهید شد. همچنین در پاره ای از موارد عدم بستن قوزبند، عمل جراحی را به دنبال دارد و فرد بیمار مجبور می شود از راه جراحی، به درمان قوز بپردازد.

نکته دیگر آنکه استفاده از قوزبند برای درمان قوز به تنهایی روشی مناسب نیست. بلکه می تواند مشکل ساز نیز باشد. پس حتما علاوه بر بستن قوزبند از ورزش های مناسب و روش های درمانی که در فیزیوتراپی توصیه می شوند، استفاده کنید تا درمان شما میسر گردد.

 

مزایا و معایب استفاده از قوزبند

 

خرید قوزبند برای درمان قوز:

انواع قوزبند های طبی در بازار موجود هستند که با اطلاع از قیمت قوزبند برای درمان قوز، می توانید اقدام به خرید نمایید. برخی از قوزبند ها حرارتی هستند و از قیمت بالاتری نیز برخوردار می باشند. با این حال اگر پزشک معالج تان اینگونه صلاح  دید، بهتر است قوزبند حرارتی خریداری کنید. هرچند قوزبند های ساده تر و ارزان تری نیز در بازار موجود می باشند. آنچه اهمیت دارد توجه به توصیه پزشک و خرید قوزبند مناسب برای درمان شما است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *